Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Enade för en fortsatt god medmänsklighet, på riktigt

När jag går här på morgonen, dagen efter valet, tänker jag varför?
Det är lätt för etablissemanget, som de som röstat på SD ser dem, att säga att vi kommer inte samarbeta med SD.Det är en självklar reaktion för den som tror på demokrati. Men självkritiskt bör vi även tänka, varför röstar 13 procent på ett fascistiskt parti? Jag hörde ett intressant resonemang att det går en skiljelinje i ett land som uppnått ekonomiskt välstånd.
Ja, att vi har en stor massa i medelklassen som fått bättre ekonomiskt men du har en annan del som inte har lika mycket eller mycket mindre och som är stora förlorare sett över åtta år. I min värld blir det så att du skapar underdogs i en värld där du ska se till att ha en arbetslöshet med 7-8 procent, enbart för att en större massa ska få mer. Det skapar en revanschlust och en rädsla. För det måste vara någons fel. Och då pekar vi finger. Självkritiskt bör de som anammar Friedmans teorier se sig själva i ögonen och säga: är det här rätt?

För det är inte enbart moderater, det är lika mycket socialdemokrater.

Det är ett politiskt etablissemang och det är där vi har ett problem, eftersom de är fångade i bubblan och inte vågar bryta nya vägar. Det är det som jag tror många av de som röstar på SD tycker och det visar även väljarströmmarna, tror jag. Och det är även ett globalt problem, eftersom hela västvärldens ekonomier bygger på att skapa inbyggda mekanismer som ska befrämja egennytta och egoism.Det innebär att så många som 25 procent av befolkningen kan känna någon som hamnar utanför arbetsmarknaden, som är i fas 3, som utförsäkrats och då måste vi ha någon att skylla på. Det är en stor grupp människor som är potentiella väljare som fascismen kan fånga upp. Som är rädda att stå utan någonting, att utförsäkras, att bli arbetarklass.Och det enkla är att se till de som kommer hit. Varför ska jag inte prioriteras före någon annan, som inte ens är svensk? Visst blir det lite komplext men i min värld är det enklare. Något land måste våga bryta av mot Friedmans teorier, nyliberalism och objektivism. Varför inte Sverige? Och så bör vi alla som tror på ett medmänskligt samhälle stå enade oavsett kön, politisk färg, ursprung eller religion, enade mot fascism, och enade för en fortsatt god medmänsklighet, på riktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 15, 2014 by in Funderingar and tagged , , , , , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: