Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Fundera ett varv till

Någonting av det mest befriande är människor som ändå vågar tala från det vi kallar hjärtat – det pinsamma är människor som tycker att de ska be om ursäkt för att man blir upprörd, ledsen, glad eller förbannad. Jag tycker verkligen om Bousteds passion när han talar ur hjärtat. De som tycker att vi ska tänka igenom varenda situation, speciellt om man är offentlig person, har en övertro på att man allt som oftast ska vara korrekt.

Det blir även lite pinsamt när finländare börjar skrika på hårdare tag. Visst, om Bäckström varit avstängd KANSKE Finland kunde vunnit mot Sverige. Men att jämföra organiserad bloddoping med att en läkare säger ja till allergitabletter, går ändå inte att jämföra.

Jag tyckte det var härligt befriande med Boustedt, Mårts och Waldebäck som från sin synvinkel säger vad det tycker och tänker. Det är känslan och passionen i det de säger och gör, som är så befriande och att inte heller skylla ifrån sig. Att läsa dessa förståsigpåare, krönikörer eller andra som kräver ursäkter och avgångar, tycker jag nästan är lite pinsamt – för dem själva.

Jag tycker även att Bäckström hanterar det här utmärkt.

Och jag tror det som kan uppröra dessa krönikörer och andra makthavare inom IOK är det osvenska i det hela. Att faktiskt visa lite kött och blod, värme och empati, istället för att krasst konstatera att vi bara ska följa regler, hur korkade de än kan vara. Genom att ha läst vad läkare säger och vad forskning visar, är Nicklas Bäckström inte en fuskare i mina ögon. Jag kom även ihåg ett reportage om friidrottare –  Stefan Holm  bl.a. – där de nästan skröt över hur många värktabletter de tog för att överhuvudtaget kunna träna och jag undrar, är inte det doping då? Att det var en del av elitidrottslivet var då självklart för Holm. Samma Holm som nu försvarar IOK med Gunilla Lindberg som en del och deras agerande. Och så har vi Kowalczyk som stolt visar det smärtlindrande hon tagit och skriver, nej, det finns inte på dopinglistan. Jag tycker IOK och WADA med det här trasslar in sig i någonting de inte riktigt vet vad det innebär. Och därför tycker jag alla dessa som gärna vill hänga ut människor, bör ta ett steg tillbaka i sina moraliska rum och fundera ett varv till innan de skriker på bot och bättring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 25, 2014 by in Funderingar and tagged , , , , , .
%d bloggare gillar detta: