Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Jag föredrar laget framför det egoistiska jaget

images

Hur slår man bäst på den som ligger? Man talar om för den att människan att den är en idiot om den inte vill ha några hundralappar till i månaden, för det kommer göra enormt stor skillnad i plånboken. Speciellt efter att ha talat om att du får skylla dig själv om du är utförsäkrad, arbetslös eller har en sjukdom som gör att du inte kan arbeta. Du är bara lat om du inte kan fixa ditt liv.  Men här har du lite mer fickpengar.

Ibland tror jag att duo Reinfeldt/Borg tror att vi säljer oss för pengar.  De är våra hallickar, vi är deras luder. Men även luder kan tänka. För ju mer jag får i plånboken, dess sämre kommer samhället kunna bota mig om jag blir sjuk. Sjukvården blir för de priviligierade, för de som kan betala försäkringen. Som jag och ändå blir jag förbannad. För ett samhälle handlar inte om jaget, det handlar om laget.

Skolan blir eliten i innerstaden vs a-lagsbänken i förorten. Hårddraget. Men man skapar offerskolor. Ja, skolans resultat har nått botten, så tack Jan Björklund – du har verkligen lyckats. En segregerad skola. Du har gnällt om skolan i över tio år. Istället för att lyfta den har du sänkt den till bottennivå.

Duo Reinfeldt/Borg tror även att vi lever efter devisen bry dig om dig själv och skit i andra. Ja, vi vet att ni skiter i en stor del av befolkningen men det finns en större medmänsklighet än ni tror.

Det märks när man pratar med människor som är SÅ trötta på det som sker i Sverige.

Som förstår att samhället handlar om laget och inte det egoistiska jaget.

Jag funderar på undersköterskan som redan har en kass lön i förhållande till det fantastiska arbete hon/han gör, jag funderar på läraren som stressar och som skulle bli motiverad av några hundralappar till och ser på när skolan monteras ner. Där pengar som skulle kunna gå till resurser säljs, pengar går till ett bankkonto på Caymanöarna och någon vinskaptitalist. Jag funderar på de som inte har råd att söka vård för sitt missbruk, inte kan få diagnoser och hjälp, eftersom det inte finns pengar i allmänvården. Men om jag betalar 25 000 kr kan jag få hjälp med en diagnos på entreprenad. Se arga doktorn när han försöker hjälpa f.d. elitmålvakten Tomas Javelbadh.

Hur tänker ni?

Jo, ni vill skapa ett 2/3 samhälle, jag vet. För er som inte vet vad det är vill man skapa en underklass och en stark medelklass, eftersom man tror att det ska skapa ett bra konsumtionssamhälle. Its all about the money. 1/3 – det är TRE miljoner människor i Sverige, som ni anser är borde lämnas i ett allt större utanförskap. Det är de som ni menar är lata när de är så sjuka att de inte kan jobba, det är de som utförsäkrats, det är de som inte har råd med tandvård, det är de som varje dag får vända på pengarna och som är en del av det nyfattiga Sverige. Ja just ja, ni anser att vi inte har en växande fattigdom.

Det är bara latmasken som blivit större.

Ni har husgudar som Milton Friedman och Ayn Rand. Det är tur att gemena man egentligen inte vet vad de står för i grunden. Ayn Rand som menar att demokrati blir till genom egoism. Ni blir lika fundamentalistiska som de mest röda kommunister om man ifrågasätter.

För det finns bara en sann väg. Ni vill berika det egoistiska jaget istället för laget. Ni utnyttjar att människan är egennyttig på fulast tänkbara sätt. Och det är genom ett samhälle som ni vill dela. Ni funderar på varför frustrationen uppstår, varför det sker uppror i förorter? Eller nej, jag tror faktiskt ni inte funderar. Ni bannar. För dessa ska hålla sig inom samhällets ramar. Och jag är säker på att ni tänker likadant över alla riskkapitalbolag som för ut miljarder utomlands av de pengar jag och andra betalar i skatt, eller hur? Men vet ni, jag föredrar faktiskt laget framför egoistiska jaget.

För om laget fungerar, då mår jaget mycket bättre på många fler plan i vårt samhälle. Ja, vårt samhälle.

http://www.dn.se/ekonomi/regeringen-foreslar-femte-jobbskatteavdrag/

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article17482605.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/aik/article17509532.ab

Annonser

2 kommentarer på “Jag föredrar laget framför det egoistiska jaget

 1. Ninna
  september 22, 2013

  Reblogga detta på i Ord och Bild and commented:
  Det är skönt att vi blir fler och fler som ser det här missfostret till politik. Och jag hoppas att alltfler ska tala om det och informera. Var och en efter sin förmåga och på sitt sätt.
  Ha en bra fortsatt helg!
  /Ninna

 2. inte fan gör det det
  september 22, 2013

  Bra skrivet! Håller med dig helt och hållet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: