Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Idag är du Guld värd, Emma Green Tregaro

Unknown

Idag är jag stolt över att ha fått pris av Emma Green Tregaro. Hon hoppar högre än hon någonsin kommer göra inom höjdhopp. Att på sitt sätt manifestera mot intolerans kräver mod. Det kan te sig futtigt att måla naglarna men det är mer än vad vissa politiker vågat i hela sin karriär. Jag hoppas att fler har det modet i kommande tävlingar i Ryssland. Den prestigeförlust Ryssland får om de börjar stänga eller slänga ut vissa idrottsmän och kvinnor skulle vara stor.

Idrott är förutom underhållning även propaganda. Speciellt i länder som på ytan har en skendemokrati.

Och vi kan inte acceptera intolerans i en demokratisk värld. Ryssland är inte demokratiskt, inte i det avseende vi kan se på en demokrati. Putin är en dold diktator med ett stort ego. I ett modernt samhälle bör varje människas rättighet vara en självklarhet. Om det så är sexuell läggning, religion, utseende. Du bör garanteras yttrandefrihet. Vi har läst om många journalister som offrat sina liv under senaste åren i Ryssland.

Så, jag är så glad att jag fått krama dig Emma och ta emot Götapriset från dig. För din droppe är en av många droppar som måste våga droppa. Hoppas att fler våga följa ditt exempel. Och jag hoppas att du verkligen tar guld. För idag är du guld värd.

PS: På bilden tar jag emot priset tillsammans med Erik Johansson, f.d. enhetschef på IDA. Ett pris som gick till alla fantastiska medarbetare inom IDA. DS

Green Tregaro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: