Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Silly season på politiska arenan

Jag såg en reklam häromdagen om rekrytering – eller om felrekrytering. Alla vill ha ett vinnande lag men samtidigt måste man ha jag som är individualister och kan göra det där lilla extra. Slå det där öppnande passet, göra dribblingen och sätta öppna lägen.

http://www.youtube.com/watch?v=YrwEWz5pwe4

Jag tänker på att olika partier är i processen med rekryteringar och värvningar. Det har varit lite silly season på den politiska marknaden. Centern, miljöpartiet, sossarna och nu Vänsterpartiet har alla gjort lite förvärv och tagit upp en del unga lovande förmågor och erfarna rävar. Undrar om de gjorde lämplighetstestet som också finns på Poolia eller om det mer går på känsla?

 

http://www.tidernasrekrytering.se/

 

Ett lite roligt test att göra om man tar det med en nypa salt.

Idag kommer den senaste opinionsmätningen – det är rejäl inflation där.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-fortsatter-att-backa_6772113.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-jag-har-inte-ljugit

Självklart är Juholt i blickpunkten. Hur han än trixar med bollen, går det inte vidare bra. Överstegsfint, snurra, skjuta – ingenting verkar funka än. Träningslägret i Mexiko gav kanske inte önskat resultat än.

KD håller på med sin process och verkar köra på rutin hur det än blir, trots att man ligger under nedflyttningsstrecket. I klar serieledning är moderaterna, där Reinfeldt sitter säkert som mittfältare och Borg säkrar bakåt.

Sossarna är väl inte under nedflyttning men från ett topplag till ett mittenlag i den politiska serien. Man diskuterar spelsystem och har problem i laget när jaget just går före laget. Det kan vara lite jobbigt när lagets stjärnor inte riktigt kan vara på planen samtidigt eller skriver biografier som sågar hur man försöker få in nyförvärv och även själva spelsystemet.

Kanske de måste ha lite starkare yttrar för att komma upp i banan och skapa mer målchanser.

Centern och Miljöpartiet satsar på unga lag. Talangutveckling. Miljöpartiet har fått en bra start på säsongen och rycker lite. Kanske det är bra att köra med två anfallare istället för en. Vi får se hur de kan komplettera varandra under säsongen som kommer.

Vänstern kör med ett ganska beprövat kort. Någon som absolut inte är kommunist men som är vänster och bor i fin våning i Stockholm.

http://www.dn.se/nyheter/politik/sjostedt-utmanar-socialdemokraterna

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/analys-brant-backe-nar-v-ska-ta-over-mp-roll_6755547.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/chatt-med-sjostedt_6759231.svd

Ren otur, lite stolpe ut där. Men man valde snabbt att sätta samma pris på alla spelare, och samma lön. Kollektivet och lagkänslan är det viktigaste.

Oddsen just nu är ganska höga på Juholt och Hägglund till slut hamnar på bänken medan Reinfeldt håller ner sina odds och får styra på mittfältet. Om jag skulle spela så kanske vänstern och miljöpartiet har ganska bra odds att avancera i tabellen.

Det beror säkert på om det blir frågor som välfärd och klimat som kommer på agendan.  Men som varning, jag är en usel tippare….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: