Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Men vulkanen då?

Läser att vulkanaskan hamnar i en slags politisk debatt. Om miljöpartiets politik, att det här är den framtid de vill se – alla flygplan på backen.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kraftigt-utbrott-bakom-nytt-askmoln_4588215.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/naringsministern-emot-flygstod-1.1080151

Det blir lite låg nivå på en sådan debatt.

Såg att MP fick enormt höga siffror i Stockholm, enligt undersökning. Det är rätt intressant att storstadsmänniskor är så otroligt miljömedvetna – man tänker att det borde vara ute på landsbygden MP borde ha sitt största stöd.

http://www.dn.se/sthlm/mp-starkt-framat-i-stockholm-1.1079981

Kan vara så att viljan för en förändring kanske blir större i en miljö som synligt blir påverkad. Men samtidigt får ju självklart MP mer stöd när natur och miljö rör på sig.

Men vulkanen då?

Jag tycker det är rätt intressant att man faktiskt i vissa lägen gör det till ett valämne, bara i små kommentarer. För mig handlar det enbart om att naturen är starkare än vi människor tror ibland och det här är ett sånt tillfälle.

Det är likadant i vintras och det tågkaos som fanns, speciellt i anknytning till Stockholm. Läste någonting om förbifart Stockholm, som dock inte har någonting fullt ut att göra med tågtrafiken vad jag förstår.

http://www.dn.se/debatt/forbifarten-maste-ha-mer-utrymme-for-kollektivtrafik-1.1080122

Men det är väl rätt intressant att en liten storstad som Stockholm inte kan bemästra sin situation. Det vore väl självklart att nästan överdimensionera idag, för att klara behov i morgon. För en amatör som mig, är det en självklar tanke. Det kommer säkert bli en större inflyttning och dessutom kommer alltfler från städer runtikring ( Enköping, Västerås, Uppsala, Strängnäs ) självklart söka jobb och få det i Stockholm. En fungerande lokaltrafik är väl en självklarhet, både inom Stockholm och mot andra städer.

Och kanske bör man lägga lite mer resurser och ha en snabbare tidsplan, men nu är det en amatör som tänker.

Men vulkanen då?

Den, precis som kall vinter, visar att vi är små mot naturens krafter. Vi såg förseningar och människor som inte kom till jobbet. Vi har sett alla dessa jordbävningar under året och människan kan inte stå emot. Därför blir jag lite förvånad över den låga nivån på de artiklar jag läst som försöker göra vulkanen till en valfråga. Det är en naturfråga och en ekonomisk fråga för resenärer och bolag. Inte en valfråga.

Lite förvånad blir jag dock över flygbolagens likvid. Lever de i en tidsrymd av en veckas överlevnad eller två? De har antagligen inte gått baskursen i att ha en buffert för sämre tider.

Men vulkanen då?

Jo, den lugnar nog ner sig och allt återgår till det normala igen. Och vi glömmer naturens krafter till nästa gång. För vi ser inte mer än det synliga, det osynliga finns inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: