Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Komrevolutionen – sociala medier

Det är väl rätt självklart att statliga myndigheter ( och kommunala ) ska försöka använda sociala medier. Det blir en allt större del av vårt sociala liv. Även för de som är äldre.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-ha-riktlinjer-for-sociala-medier_4381471.svd

Såg en rätt rolig sekvens någonstans där män och kvinnor som var plus åttio höll på med mobil och dator som om det var den mest självklara saken i världen. Och det är så det är. I ett mer användarvänligt klimat så blir social media en tillgång – både för privat bruk och offentligt.

Det finns riktlinjer hur jag får använda telefonen inom arbetet. Och det är ingen som tycker det är konstigt. Men det sociala mediet har funnits ett hundratal år nu och är inte nytt – även om mobilen är rätt ny i sammanhanget, i den form den är nu.

Läste en rätt rolig grej om de som startade hela den här revolutionen i Sverige för tio år sedan. Hur det fanns en slags bitterhet att de inte fått den credit de förtjänar. Visst, men precis som det här är ett snabbt socialt media, är de idéer som kommer och går, likt vågorna som slår in på stranden. Tänk efter, hur tänker ni om allt det som fanns för tio femton år sedan och som vi tyckte var fantastiskt. Det som är idag kommer vara ett lika stort leende inom samma framtidsrymd.

Och det är så utveckling är.

Sen finns det vissa saker som stannar lite längre.

Komrevolutionen är som den där vågen och det är rätt kul att en av de saker som kommer är Google Wave. Det blir nog en del i den utveckling där vi hela tiden har ett slags realtidstänk och vi kan hålla oss uppdaterade.

Så därför tycker jag det är bra att regeringen funderar runt statens möjligheter och kanske inte så mycket i restriktioner. Jag tror att varje kommun i Sverige bör göra samma sak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: