Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Möten och media – strategi inför valet

Oj, vad många samtal vi kommer att få framöver. Både moderater och sossar ska besöka våra liv på olika vis. De har tittat på Obamas strategi och sedan svenskifierat den – och det blir nog intressant.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/s-satsar-pa-en-miljon-samtal-infor-valet-1.1051759

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/henrik-brors-moderaterna-valfokus-konferens-1.1040639
Kommer svensken att göra som när olika religiösa samfund står vid dörren – irriterad snäsa av, vänlig lyssna eller inte ens öppna?

Strategin är smart, om det är rätt personer som besöker rätt målgrupper. Där är nog någonting som man måste tänka igenom. Jag tror inte att det fungerar om det kommer ut en tjugofemåring till en människa som arbetat hela sitt liv – klyftan blir nog lite för stor, inte enbart på grund av ålder.

Men det är ändå möten som kan förändra. Ansikte mot ansikte, samtal till samtal.

Men sedan har vi den andra strategin som jag inte hör så mycket om än. Internet och sociala medier. Där finns en stark grupp upp till fyrtio år plus som lever i det nya teknologiska samhället. Och jag tror det finns mer att göra än enbart facebook, twitter och bloggar. Det är det textteknologiska samhället – det som strömmar ut är nästa steg.

Jag är förvånad att inga partier har startat egna tevekanaler på nätet. Det skulle kunna bli jätteintressanta forum, där man kan nå ut – med tal, debatter, reportage, intervjuer. Herregud, den som vinner det mediet och gör det bra, kommer vinna många tittare – och röster. Idag är det enklare än någonsin att använda ett sånt media och tillsammans med alla de andra medierna kan det bli en fullträff.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: