Robert Klåvus

Berättelser kan göra oss medmänskliga

Han är ju naken – om SD och Sahlins och Reinfeldts feghet

Läste nu på morgonen om att SD har ökat i SIFO:s mätning och kan få en ” vågmästarroll ” efter valet. Det finns säkert många analytiker som kommer fundera de närmaste dagarna över strategier för att mota olle i grind.

Är det möjligt?

Eller är det så att det här är en missnöjesyttring?

Jag tror det beror på feghet från etablissemanget – om man ska hårddra det – så beror det ytterst på Reinfeldts och Sahlins feghet. Det finns en vald tystnad, för det man inte pratar om, finns inte.

Jag har hört det i så många debatter, så många sammanhang att jag funderar – man väljer  ändå att prata om det som faktiskt finns men säger samtidigt att det inte finns om vi inte ger dem utrymme. Ungefär som en otrogen som säger att det man inte vet någonting av mår man inte dåligt av. Och uppenbarligen funkar inte någonting av det, för någonstans på vägen finns ändå det uppenbara.

Det finns någon som säger att alla reklam är bra reklam. I det här fallet blir intereklamen jättebra reklam, för då ökar nyfikenheten. För att slänga mig med uttryck, så är gräset grönare på andra sidan om inte Reinfeldt och Sahlin visar sin grönska. Om de inte vågar stå upp för sina värderingar, förhoppningsvis av det motsatta, så kommer SD att öka och få fler anhängare.

Jag tror att det handlar om en värdegrundssyn och att etablissemanget måste stå upp för sina värderingar och visa att den som tror sig är kung faktiskt inte har några kläder.

Ja, ni vet sagan av HC Andersen.

För så länge folk tror att det finns kläder och ingen säger någonting, så vågar heller ingen ta bladet från munnen och säga – men va fan, han är ju naken.

http://www.robertklavus.se

Information

This entry was posted on november 15, 2009 by in Funderingar.
%d bloggare gillar detta: